Ο Σάκης Ρουβάς αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, χαράσσοντας μια εντυπωσιακή πορεία στην τέχνη κι έχει καθιερωθεί ως ο Κορυφαίος Έλληνας Σταρ, συγκεντρώνοντας 40 βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένου και του παγκοσμίου κύρους ‘Greek Legend Award’ των ‘World Music Awards’, 21 συνολικά δισκογραφικά albums, κορυφαίες επιτυχίες, sold out πρωτοποριακά live shows και εμβληματικές ερμηνείες,
Αποτελεί παράδειγμα διαχρονικής επιτυχίας και διακρίσεων, που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας. Σύμφωνα με επίσημες έρευνες ο Σάκης Ρουβάς είναι το μοναδικό ‘multi-brand star icon’ στην Ελλάδα, συνδυάζοντας μοναδικό καλλιτεχνικό ταλέντο, ασύγκριτη διαφημιστική αξία και αυθεντικό star quality, ενώ αποτελεί τον πιο επιτυχημένο Έλληνα καλλιτέχνη με τις σημαντικότερες εμπορικές συνεργασίες, έχοντας χαρακτηριστεί από το περιοδικό Forbes ως ‘Το Εμπορικό Φαινόμενο’ και ‘ο πιο λαμπρός Έλληνας star’, ενώ από τη Google η online διαδρομή του Σάκη Ρουβά και η δυναμική της απήχησης του στο διαδίκτυο παρουσιάστηκε ως ένα εντυπωσιακό case study.
Πέρα από τη μουσική, ο Σάκης έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα και στην Αμερική και έχει βραβευθεί, ενώ έχει παρουσιάσει το ελληνικό X-Factor για τέσσερεις κύκλους αλλά και το κοινωνικό πρόγραμμα «Ήρωες ανάμεσα μας» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Πρωταγωνίστησε στην αρχαία τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη, ως θεός Διόνυσος κερδίζοντας κοινό και κριτικούς και αποσπώντας το βραβείο Αρχαίου Δράματος των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013-2014. Επίσης, πρωταγωνίστησε στη θεατρική υπερπαραγωγή ‘Ηρακλής: Οι 12 Άθλοι’ έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ημίθεου Ηρακλή, σε μία παράσταση για όλη την οικογένεια αποσπώντας το θαυμασμό όλων.
Ο Σάκης Ρουβάς έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision το 2004 και το 2009 κι έχει παρουσιάσει το διαγωνισμό το 2006, όταν φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, εντυπωσιάζοντας τους εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές σε όλη την Ευρώπη.
Ξεχώρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, μεταφέροντας τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα, ενώ παρουσίασε ένα μοναδικό μουσικό θέαμα στην Τελετή Λήξης των Αγώνων. Το 2016, ο Σάκης Ρουβάς, ως επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας «Ελλάδα Μπορείς» (“Greece You Can”), συμμετείχε στην Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, που έγινε στο Καλλιμάρμαρο και μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα συμβολικά στην περιοχή κάτω από την Ακρόπολη συμμετέχοντας στη Λαμπαδηδρομία.
Σπουδαίες στιγμές στην 25-ετή κορυφαία καριέρα του, η ερμηνεία του “Άξιον Εστί” – το έργο του Οδυσσέα Ελύτη που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη, γνωρίζοντας την αποθέωση από περισσότερους από 30.000 κοινού που κατέκλυσαν την πλατεία της Ν.Σμύρνης τον τόπο όπου είχε συνθέσει το «Άξιον Εστί» ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και η τιμητική κυκλοφορία συλλεκτικού γραμματοσήμου με τη φωτογραφία του από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης που τη σπάνια διαχρονική του απήχηση και αποδοχή, τις επιστρέφει στην κοινωνία με τη μοναδική θετική του ενέργεια και το αστείρευτο του πάθος επιδεικνύοντας έντονη, συνεπή και έμπρακτη φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας παιδιά σε ανάγκη.
Το 2009 η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχρισε τον Σάκη Ρουβά ‘Αγγελιοφόρο της ΕΛΠΙΔΑΣ’ αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο και στα παιδιά. Αφιερώνοντας συναυλίες και καμπάνιες για τους σκοπούς του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ο Σάκης Ρουβάς συνέβαλε στη συγκέντρωση περισσότερων από 1.500.000 € για την πρώτη Ογκολογική Μονάδα στην Ελλάδα. Επίσης, αποτελεί τον πρώτο επίσημο δότη της νέας πρωτοβουλίας του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ‘Όραμα Ελπίδας’ που αφορά στην πρώτη τράπεζα δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα.
Η φιλανθρωπική δράση του Σάκη Ρουβά δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται και στην Κύπρο με το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ‘Συμμετοχή’ της Χαραλαμπίδης – Κρίστης, ως πρεσβευτής της παγκύπριας εκστρατείας κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς για τα παιδιά σε ανάγκη και στοχεύει στη βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων φροντίδας, απασχόλησης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας τους.
Ο ίδιος έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο για το συνεχές και ουσιαστικό του φιλανθρωπικό έργο, εμπνέοντας την κοινή γνώμη με την ευαισθησία του και την προσφορά του στην κοινωνία.

www.sakisrouvas.com
https://www.facebook.com/SakisRouvasOfficial/?fref=ts
http://www.youtube.com/user/SakisRouvasFanClub?feature=watch
https://twitter.com/sakisrouvas
http://instagram.com/sakisrouvas